Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Járadék

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
30 éven át, évente 120,000 Ft-ot beteszünk a bankba. Ez kamatozik, a kamat 3%.
A 30 év letelte után havonta 50,000 Ft-ot kiveszünk.
a) Hány évig elég a pénz?
b) Hány Ft-ot kell havonta kivenni ahhoz, hogy 6 év után elfogyjon a pénz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`n=(120.000*30*1,03^30)/(50.000*12)=color(red)(14,56 \ "év")`



b.)
`x=(120.000*30*1,03^30)/(12*6)=color(red)(121.363 \ Ft)`
0