Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 6.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Légyszíves segíts a házimba.
Csatolom a kérdést.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

Ha 1 `m^3` tölgyfa tömege 800 kg, akkor


0,1 `m^3` tölgyfa tömege `0.1/1*800` = `ul("80 kg")`

0,25 `m^3` tölgyfa tömege `0.25/1*800` = `ul("200 kg")`

0,4 `m^3` tölgyfa tömege `0.4/1*800` = `ul("320 kg")`

0,5 `m^3` tölgyfa tömege `0.5/1*800` = `ul("400 kg")`

0,75 `m^3` tölgyfa tömege `0.75/1*800` = `ul("600 kg")`

1,5 `m^3` tölgyfa tömege `0.1/1*800` = `ul("1200 kg")`

1,25 `m^3` tölgyfa tömege `1.25/1*800` = `ul("1000 kg")`

b,

Ha 800 kg fa térfogata 1 `m^3`, akkor


500 kg fa térfogata `500/800*1` = `ul("0,625 " m^3)`

600 kg fa térfogata `600/800*1` = `ul("0,75 " m^3)`

640 kg fa térfogata `640/800*1` = `ul("0,8 " m^3)`

1200 kg fa térfogata `1200/800*1` = `ul("1,5 " m^3)`

2500 kg fa térfogata `2500/800*1` = `ul("3,125 " m^3)`
0