Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segitsetek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
345
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.) `(-3)^2*(-5)^2=color(red)(15^2)`

b.) `(-2)^3*(-5)^3=color(red)(10^3)`

c.) `(-4)^2*(-5)^4=2^4*5^4=color(red)(10^4)`

d.) `3^4*25^2*4^2=3^4*5^4*2^4=color(red)(30^4)`

e.) `45^5/9^5=color(red)(5^5)`

f.) `(-12^6)/(-4^6)=color(red)(3^6)`

g.) `((-5)^5*2^5)/(-10^9)=-10^10/10^9=color(red)(-10^1)`

h.) `(7^4*(-2)^2)^2/14^6=14^8/14^6=color(red)(14^2)`
1