Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyökvonás azonosságok

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, = `root()((x*x^3)/x^7)` = `root()(x^(1+3-7))` = `root()(x^(-3))` = `1/root()(x^3)`

b, = `root(3)(y^(2-1-4))` = `root(3)(y^(-3))` = `1/root(3)(y^3)` = `1/y`.

c, = `root(5)(a^(4-1-2-(-4)-2)` = `root(5)(a^3)`
0