Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
442
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Számolás nélkül is látszik, hogy ez egy egyenlő szárú hármoszög tehát `color(red)(x=7 \ cm)` de lásd, hogy nem csak hasraütésből mondom.

Kiszámolod a derékszögű háromszög másik befogóját: `sqrt(13^2-12^2)=color(red)(5 \ cm)`

x értéke pedig: `sqrt(5^2+5^2)=color(red)(7 \ cm)`
0