Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7.o.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
Két artista egykerekűzik a cirkusz porondján körbe-körbe. Az egyik kereket határoló körvonal hossza 150cm, a másiké 225cm. Hányszor fordul meg a két különböző kerék külön-külön a 67,5 méter hosszú porondon? Melyik fordul többet és hényszor annyit mint a másik?
levezetve műveletekkel szeretném kérni, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
A megoldás:
Egyik:150cm. 6750:150=45 =>többet fordul 1,5ször
Másik:225cm. 6750:225=30
67,5m=6750cm
--------------------------
30x=45
x=1,5
Ell.:
30×1,5=45
0