Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 7.osztályos

Főoldal » Általános iskola » Kémia
365
Sziasztok ! Légyszi segítsen valaki megoldani ezeket a feladatokat. Szeretném érteni . Köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1,

100 g víz + 25 g só = 125 g oldat

125 g oldatban van 25 g só

100 g oldatban van `100/125*25` = 20 g só.

A készített oldat `ul("20 tömeg%-os")`.

2,

Az oldat 0,9 tömeg%-os, ez azt jelenti, hogy az oldat

100 g-jában van 0,9 g só

500 g oldatban van `500/100*0.9` = `ul("4,5 g só")`.

3,

Az oldat 28 tömeg%-os, ez azt jelenti, hogy az oldat

100 g-jában van 28 g só

1200 g oldatban van `1200/100*28` = `ul("336 g só")`.
0