Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
359
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha megnézed, akkor azok az alsó háromszögek pont beillenek ode fentre, és úgy kiadnak egy nagy téglalapot.

A téglalap egyik oldala 2 cm, a másik pedig annaka. derékszögű háromszögnek az átfogója.

Ha a két befogó 2 cm, akkor az áfogó:

`sqrt(2^2+2^2)=2sqrt(2)` cm

De ugye ez csak a fele, tehát az egész oldal: `4sqrt(2)` cm

A téglalap területe:

`T=ab`

`T=2*4sqrt(2)=8sqrt(2)≈11.31` `cm^2`
0