Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok kellene nekem még ezek a feladatok is

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
2. Feladat:Egy rombusz átlói 40 cm és 30cm.számitsd ki a területét,oldalát,kerületét,magasságát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
terület 600
Az átlók szorzata a terület fele tehát 30*40/2
oldal 25
a 4 egyenlő derékszögű háromszögben a Pitagorasz-tétel: 302+402 /2
kerület 100
oldal*4=25*4
magasság 24
magasság*oldal=terület -> terület/oldal=magasság -> 600/24

szerintem ne bonyolódjunk szinuszokba és koszinuszokba mert Vikike úgyse érti
Módosítva: 3 éve
-4

Bazsa a te megoldásodat nem lehet értelmezni

szinuszok és koszinuszok helyett én a következő képletet alkalmaznám:
oldal*magasság=terület
Módosítva: 3 éve
-2