Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok 10.-es vagyok és ebbe kellene nekem segíteni nem tudok neki kezdeni sem előre is köszönöm:)

Főoldal » Középiskola » Matematika
433
Egy téglalap kerülete 40cm,egyik oldala 8cm. Számitsd ki a másik oldalát,területét,átlóját
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a.) feladatrész:
40 = 16 + 2x
x = 12 cm tehát a téglalap másik oldala.

b.) feladatrész:
T = 8 * 12
T = 96 cm2

c.) feladatrész:
a2+b2=c2
64 + 144 = c2
--> 14,4 cm megközelítőleg a háromszög átfogója ( feladat leírása szerint a téglalap átfogója)

Azért én is megoldottam a feladatot a saját "füzetemben" részletesen! ;)
0

12 96 14.4
0