Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Német fordítás (Nagyon megköszönném, elvileg összefüggő mondatok magyarul) ;)

464
Andere Nationalitäten nehmen ihren Pass erst vor dem Beamten aus der Tasche oder tragen ihn irgendwie und unauffällig in der Hand, die Schweizer aber tragen ihren Pass gut sichtbar, ihren roten Pass mit dem weißen Kreuz.
Er soll sie schützen und die Tatsache, dass sie Schweizer sind, soll die Gefahr abwenden, soll ihnen Vorteile bringen; sogar hier bei ostdeutschen Volkspolizisten, die sie nicht zu ihren Freunden zählen.
Ich bin Schweizer. Das hat also mehr zu bedueten als einfach die Antwort auf die Frage:
"Woher kommen Sie?"
Darin soll der andere bereits persönliche Qualifikationen erkennen, wie in der Antwort: "Ich bin Leichtathlet" oder "Ich bin Boxer" oder "Ich bin Physiker". Der Erfolg bleibt selten aus. Der andere reagiert wenigstens damit. dass er sagt: "Die Schweiz ist wunderschön"!!!

"Die Schweiz ist wunderschön"

"Wir fassen das nicht nur als Kompliment auf, wir sind selbst davon überzeugt.
Wenn wir den Satz hören, denken wir nicht nur an Landschaftliches, sondern an ein Ganzes, und wenn schon an Landschaftliches, so erscheint uns auch diese Landscahft als Leistung."
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Más nemzetiségűek kiveszik az útlevelüket a hivatalnokok előtt a táskájukból vagy bárhogy észrevétlenül a kezükbe veszik, a svájciak viszont láthatóan veszik elő a piros útlevelüket fehér kereszttel.
Vigyáznia kell rá, és a tény, hogy ő svájci, megakadályozza a veszélyt, az előnyeit kell néznie: ráadásul, itt a keletnémet rendőrök előtt, akiket nem számol a barátainak.
Svájci vagyok. Ez azt is jelenti nekem, hogy egyszerűen válaszolok a kérdésekre.
"Honnan jön?"
Erre kell másiknak már a személyes minősítést felismernie, mint a válaszban: "Atléta vagyok." vagy "Boxoló vagyok." vagy "Fizikus vagyok.". A siker ritkán marad el. A többiek reagálnak legalább, azért mert ő ezt mondja: "Svájc gyönyörű.".

"Svájc gyönyörű."

Ezt nem csak bókként értjük, meg vagyunk győződve erről. Amikor ezt a mondatot halljuk nem csak a tájra gondolunk, inkább az egészre és még a tájra is, tehát megjelenik előttünk ez a táj mint teljesítmény.
0