Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arány

Főoldal » Általános iskola » Matematika
339
Sziasztok!Sajnos nem nagyon értem ezt a részt, anyukám az osztàlytàrsam is próbàl segíteni,de nem nagyon megy.Hiànyoztam is a suliból. Nem tudom,hogy melyik a jó.Nagyon szèpen kérek valakit,hogy eltudnà nekem magyaràzni,hogy ha valamelyik jó,miért jött ki az az eredmèny Köszi Ati
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1:2:4 = 4:_:_ feladatnal
Hatarozd meg a megadott par alapjan az aranyt, es az alapjan szamold ki a tobbit. Azaz: elso helyen 1 vs 4 all minkdet oldalon, tehat 4x nagyobb a jobb oldali, akkor a masodiknal 2*4=8, harmadiknal 4*4 = 16. Azaz: 4:8:16

Masodik peldanal: 1 vs 14, 7x nagyobb, akkor: 7: 14: 35
Harmadik peldanal: 5 vs 80 = 18x nagyobb, akkor: 18: 36: 80
1