Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg!!SOSSSS!!Fontosss

Főoldal » Általános iskola » Matematika
350
Az 1 ,2 feladatt kellenekk surgosen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

a = 3x

b = 5x

c = 6x

`c/3=d/2` `to` `d=(2*c)/3` = `(2*(6x))/3` = 4x

3a+2b-5c+4d=30

`3*3x+2*5x-5*6x+4*4x=30`

`5x=30`

`x=6`

`a=3*6=18`

b,

`y=(a+b+c+d)/4` = `(3x+5x+6x+4x)/4` = `4.5*x` = `4.5*6` = `ul("27")`

2,

Az abszolutérték kifejezések mindig nemnegatívak; az összeg akkor lehet nulla, ha a tagjai nullával egyenlők.

I. `4x+y-1=0`

II. `2x+10y+9=0` /`*2`

II. `4x+20y+18=0`

II. - I. :

19y=-19

y = -1

I. `4x-1-1=0`

4x = 2

`x=1/2`

Megoldás a `(1/2;-1)` számpár.
0