Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7.o.- arányosság-százalék

Főoldal » Általános iskola » Matematika
451
Egy téglalap két oldalának aránya 5:2
a, Mekkorák lehetnek a téglalap oldalai? Add meg cm-ben három lehetséges oldalpár hosszát!
b,Hány százaléka a nagyobb oldal hossza a kisebb hosszának?
c, Hány százaléka a kisebb oldal hossza a nagyobb hosszának?
Levezetve szeretném Külön-külön.
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

5
1

5 cm és 2 cm

10 cm és 4 cm

15 cm és 6 cm
0

2 egység felel meg 100 %-nak, akkor

5 egység megfelel 5/2*100=250,%
0

2 egység felel meg 100 %-nak, akkor

5 egység megfelel 5/2*100=250,%
0

Ha 5 egység felel meg 100 %-nak, akkor

2 egység megfelel
2 /5*100
=
40 %
0