Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7.o.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
581
A Nagy családban 4 gyermek van, a legfiatalabb 6 éves, őt követi a 9 éves, majd 0 12 éves testvér.
A legidősebb 18 éves. Anyuka 60 palacsintát sütött nekik, amelyeket ők a koruknak megfelelő arányban osztották el.
Hány palacsintát ettek külön külön a gyerekek?
Levezetve szeretném köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`6/(6+9+12+18)*60=color(red)(8 \ db)`

`9/(6+9+12+18)*60=color(red)(12 \ db)`

`12/(6+9+12+18)*60=color(red)(16 \ db)`

`18/(6+9+12+18)*60=color(red)(24 \ db)`
0