Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg!!SOSSSS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
321
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kétjegyű szám tehát `bar(ab)`, értéke `10a+b`

A felírható egyenlet:

`(10a+b-a)/b=3`

`9a+b=3b`

`9a=2b`

Azt tudjuk, hogy a 1-9 közötti, b pedig 0-9 közötti egész szám.

A fenti egyenlőség csak akkor teljesül, ha:

a = 2 és b = 9

A keresett szám: 29.

3,

Ábra

b,

felírhatjuk az alábbi egyenletet:

x = -(x+2)`

2x = -2

x = -1

A keresett pont: P(-1;1)
-1