Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek házi befejezése? Mit rontottam el?

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
A feladat hogy egy 5000 forintos pizzát elosztott A,B,C,D maga között. A 60°, B 80°, C 110°, D 110°
Ki mennyit fizetett? A végénél ha összeadom ahogy én csináltam valamiért 4400 ft jön ki. Mit rontottam el?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ez elég bonyolult lett.

Ha 360°-os középponti szöghöz tartozik 5000 Ft, akkor

60°-os középponti szöghöz `60/360*5000` = 833,3 Ft

80°-os középponti szöghöz tartozik `80/360*5000` = 1111,1 Ft

110°-os középponti szöghöz tartozik `110/360*5000` = 1527,8 Ft

Ez összesen (csak az ellenőrzés kedvéért): `833.3+1111.1+2*1527.8=5000` Ft
1

Azt rontottad el, hogy a teljes kör területével elkellett volna osztanod a körcikk területét majd beszorozni a teljes fizetett összeggel. Ezáltal arányosítod az illetőre jutó fizetendő részt. Ugyan azok az eredmények jönnek majd ki mint amit kazah írt.
0