Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Biológia, gének, betegségek

108
Sziasztok
Ezzel a feladattal szeretném a segítségeteket kérni.
Előre is köszönöm, hogyha valaki segít
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
biológia, 9. osztály, Gének, betegségek
0
Középiskola / Biológia

Válaszok

1
Az emberi test és az egészségi állapot rendkívül bonyolult, és számos tényező befolyásolja azt, hogy valaki milyen betegségekre hajlamosabb. Az egészségügyi problémák kialakulására az öröklött gének, az életmód, az életkor, a környezeti tényezők, valamint az egyéni egészségi állapot és immunrendszer állapota egyaránt hatással lehetnek.

Ha valaki már szenved egy betegségben, az immunrendszer gyengébb lehet, és így fokozottabb az esélye, hogy más fertőzésekkel vagy betegségekkel is szembesüljön. Ezen túlmenően, bizonyos betegségek az immunrendszerre vagy más szervekre gyakorolt ​​káros hatásaik miatt fokozhatják a másodlagos betegségek kialakulásának kockázatát.

Ugyanakkor ugyanaz a betegség eltérő megnyilvánulásokat mutathat, mivel az egész testet érintő hatása mellett az egyéni egészségi állapot és az életmód is befolyásolhatja a betegség kifejlődésének módját és súlyosságát. Ezenkívül a betegségek is változóak lehetnek az idő múlásával, és azok a tényezők, amelyek hozzájárulnak a betegség kialakulásához, változhatnak, ami más tünetekhez vagy megnyilvánulásokhoz vezethet.
0