Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a háromszög alapja és milyen hosszúak a háromszög szárai?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1092
Egy egyenlő száru háromszög területe 156mm² . Az alap és a hozzá tartozó magasság 58mm.
a; mekkora a háromszög alapja?
b; milyen hosszúak a háromszög szárai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A terület és a magasság ismeretében kiszámíthatjuk a háromszög alapját:

Terület = 1/2 x alap x magasság
156mm² = 1/2 x alap x 58mm
156mm² = 29mm x alap
Alap = 156mm² / 29mm
Alap = 5.379mm (körülbelül)

A háromszögben az alap egyenlő a két szár közül az egyik szárnak, mivel az egyenlő szárú háromszögben a két egyenlő szár egyben magasság is. Ezért a két egyenlő szár hossza azonos:

Az egyenlő szárú háromszög területe = 1/2 x alap x magasság
156mm² = 1/2 x szár x 58mm
szár = 156mm² / 29mm
szár = 5.379mm (körülbelül)

Tehát a háromszög alapja körülbelül 5.379 mm hosszú, és a két egyenlő szár is körülbelül 5.379 mm hosszú.
-1