Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkorák ennek az oldalai?

Főoldal » Középiskola » Matematika
818
Egy háromszög oldalainak hosszúsága 14 cm, 28cm, és 35 cm. Egy hozzá hasonló másik háromszög kerülete 7,7 cm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Eredeti háromszög kerülete: 14+28+35 = 77 cm. Így a hasonlóság aránya: `lambda = 7.7/77 = 0.1`

Ezért a hozzá hasonló háromszög oldalai: 14*0.1 = 1.4 cm, 28*0.1 = 2.8 cm és 35*0.1 = 3.5 cm
0