Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek hf! % Számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
378
Csatolom a képet, a,b kéne, ott is ott vannak a kérdések de ide is le írom:
1. A négyzetnek hány Százaléka színes?
2.Hány százaléka a fehér résznek a piros rész?
3. Hány százaléka a kék résznek a sárga rész?
4. Hány százaléka a piros résznek a zöld rész?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A nagy nézetek 10x10-esek tehát összesen 100 db kis négyzet van bennük.

A.) négyzet hez kapcsolódó kérdések:

a.)
4 négyzet van ami nem színes tehát: `100-4=color(red)(96%)` -a színes.

b.)
4 db négyzet nem színes valamint 20 db piros színű van tehát: `20/4*100=color(red)(500%)`-a.

c.)
28 db kék négyzet van és 36 db sárga tehát: `36/28*100=color(red)(128,57%)`

d.)
20 db piros négyzet van és 12 db zöld tehát: `20/12*100=color(red)(166,67%)`





B.) négyzet hez kapcsolódó kérdések:

a.)
24 négyzet van ami nem színes és 100 db van összesen tehát `100-24=color(red)(76%)`

b.)
10 db piros négyzet van és 24 db fehér tehát: `10/24*100=color(red)(41,67%)`

c.)
24 db kék négyzet van és 32 db sárga tehát: `24/32*100=color(red)(75%)`

d.)
10 piros és 10 zöld van tehát 100%-a.
0