Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 7.osztályos

Főoldal » Általános iskola » Kémia
330
Sziasztok ! Segítsetek kérlek ezekben a feladatokban. Megérteni szeretném köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
4,

hidrogén: durranógáz-próba, égő pálcát odatartva pukkanások

oxigén: parázsló gyújtópálca begyullad

5,

parázsló pálca a szén-dioxidtól elalszik, az oxigéntől begyullad

6, válasszunk egyet, mondjuk oxigén

fizikai tulajdonságok: szín, szag, halmazállapot; esetleg oldódása vízben (fizikai), olvadáspont, forráspont ilyenek

kémiai tulajdonságok: kémiai reakciói

fizikai: színtelen, szagtalan, gáz, vízben rosszul oldódik

kémiai: reakciók fémmel: oxidok; reakciók nemfémekkel szintén oxidok, nem tudom milyen mélységig kell.

7,

Ha egy oldat

400 g-jában 32 g oldott anyag van, akkor

100 g-jában ennek a negyede, vagyis `32/4` = 8 g oldott anyag van.

Az oldat 8 tömeg%-os.

8,

165 g víz + 35 g só = 200 g oldat

200 g oldatban van 35 g só

100 g oldatban van feleannyi, azaz `35/2` = 17,5 g só

Az oldat 17,5 tömeg%-os.
0