Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítségre lenne szükségem az alábbi feladatban, előre is köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1527
Mekkora annak a körszeletnek a területe, melyet egy 8 cm sugarú körben egy 120°-os középponti szöghöz tartozó körív és a körív végpontjait összekötő húr határol?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T_("körszelet")=((r^2*pi*alpha)/(180°))/2-(r^2*sinalpha)/2=((8^2*pi*120°)/(180°))/2-(8^2*sin120°)/2=color(red)(39,31 \ cm^2)`
1