Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
ezek kellenenek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
3,

a, `(5a-5ab)/(10a)` = `(5a(1-b))/(5a*2)` = `(1-b)/2`

b, `(pq^2)/(p^2q-pq^2)` = `(pq*q)/(pq*(p-q)` = `q/(p-q)`

c, `(k^2+k)/(kx-ky)` = `(k(k+1))/(k(x-y))` = `(k+1)/(x-y)`

d, `(a^2+3ab)/(a^2b+3ab^2)` = `(a(a+3b))/(a(ab+3b^2))` = `(a+3b)/(b(a+3b))` = `1/b`

e, `(x^2-2xy)/(2y^2-xy)` = `(x(x-2y))/(-y(x-2y))` = `-x/y`

f, `(m-n)/(m-n)^2` = `1/(m-n)`

g, `(20a^2-45b^2)/(2a+3b)^2` = `(5(4a^2-9b^2))/(2a+3b)^2` = `(5(2a+3b)(2a-3b))/(2a+3b)^2` = `(5(2a-3b))/(2a+3b)`

h, `(a^2-2a+1)/(a^2-1)` = `((a-1)(a-1))/((a+1)(a-1))` = `(a-1)/(a+1)`

i, `(3a^2-6ab+3b^2)/(6a^2-6b^2)` = `(3(a-b)(a-b))/(6(a+b)(a-b))` = `(a-b)/(2(a+b))`
0


4,

a, = `(1-m-1+3m)/(p-q)` = `(2m)/(p-q)`

b, = `(c+d)/(c^2-b^2)+(d-c)/(b^2-c^2)` = `(c+d+d-c)/(b^2-c^2)` = `(2d)/(c^2-b^2)`

c, = `(2ab^2+3a^2x-ab^2-5b^2x)/(abx)` = `(ab^2+3a^2x-5b^2x)/(abx)`

d, = `(2c+7-7)/a` = `(2c)/a`

e, = `(3x-2y+5x-3y-x+4y)/(2x)` = `(7x-y)/(2x)`

f, = `a/(x-1)-b/(x-1)` = `(a-b)/(x-1)`

g, = `(a+b+c)/(x-y)`

h, = `(2ab-3b^2-4a^2+5ab)/(a^2b^2)` = `(7ab-4a^2-3b^2)/(a^2b^2)`

i, = `(2x)/(3(x-1))+(15x)/(3(x-1))` = `(17x)/(3(x-1))`

j, = `(7a-1)/(2a(a+3))+(5-3a)/((a+3)(a-3))` = `((7a-1)*(a-3)+(5-3a)*2a)/(2a(a+3)(a-3))` = `(7a^2-22a+3-6a^2+10a)/(2a(a+3)(a-3))` = `(a^2-12a+3)/(2a(a^2-9)`

k, = `((5b)/a-(2a)/b)*(1/(x+y))` = `(5b^2-2a^2)/(ab(x+y))`

l, = `(10(x+3)-2(x-2)+(x-1)(x-3))/(2(x^2-9))` = `(10x+30-2x+4+x^2-4x+3)/(2(x^2-9))` = `(x^2+4x+37)/(2(x^2-9))`
0