Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sokszögek és körök

Főoldal » Középiskola » Matematika
328
Kérlek segítsetek nekem ebben a faladatban!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A téglalap átlója a kör átmérője. A téglalap másik oldalát ki tudod számolni Pitagorasz-tétellel:

d = 4,1 dm = 41 cm

a = 9 cm

`d^2=a^2+b^2` `to` `b=root()(d^2-a^2)` = `root()(41^2-9^2)` = 40 cm

A Kör területe:

`T_k` = `(d^2*pi)/4` = `(41^2*3.14)/4` = 1320 `cm^2`

A téglalap területe:

`T_t` = `a*b` = `9*40` = 360 `cm^2`

A különbség:

`x=T_k-T_t` = `1320-360` = `ul("960 "cm^2)`.
0