Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Drrfghhggdddd

Főoldal » Általános iskola » Matematika
648
Három szám aránya 2:4:7 melyek ezek ha a legnagyobb és a legkisebb különbsége 60?
Tk120/11
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Ffffvv
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A számok: 2x, 4x és 7x.

A felírható egyenlet:

7x-2x = 60

5x = 60

x = 12

A számok tehát: `2*12=ul(24)` ; `4*12=ul(48)` ; `7*12=ul(84)`.
1