Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tk 120/10b

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
Egy csomag mogyorót 1:5:6:11 arányában osztottunk négy részre a legkisebb kupacba hat szám jutott. hány szem van a többiben?hány szem volt összesen a csomagban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
XD
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az arányok: x:5x:6x:11x ; ahol x = 6

Az első kupac tehát 6 szem, a második `5*6=ul(30)` szem, a harmadik `6*6=ul(36)` szem, a negyedik `11*6=ul(66)` szem. Ez összesen `6+30+36+66` = `ul("138")` szem volt a csomagban.
0