Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1230
Két szám különbsége 408 arányuk 11:19
melyek ezek a számok? Mf 70/8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sgitseg
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az egyik szám x, a másik 408+x. (ez jelöli a két szám különbségét)

A felírható egyenlet:

`x/(408+x)=11/19`

`11(408+x)=19x`

4488+11x=19x

4488=8x

x = 561

Az egyik szám `ul("561")`, a másik 561+408 = `ul("969")`.
0