Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Holnap írok egy fizika tzt es van benne egy szamolas ami elege nehez, valaki tudna segiteni legyszives?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
366
A transzformátor primertekercse 1200 menetes, feszültsége 230V.
Mekkora a primertekercs áramerőssége, ha a teljesítménye 690W?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Az áramerősség kiszámításához használjuk a P = V x I egyenletet, ahol P a teljesítmény, V a feszültség és I az áramerősség.

Az adatok alapján:

P = 690 W
V = 230 V
N = 1200
Az áramerősség meghatározása:

P = V x I
I = P / V
I = 690 W / 230 V
I = 3 A
Tehát a primertekercs áramerőssége 3 amper.



0

szerintem is 3
0