Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika dolgozat

Főoldal » Középiskola » Fizika
483
Egy 10 g-os puskagolyót 150 m/s kezdősebességgel fellövünk egy fába. Mekkora fékezterüt fejt ki a fa a golyóra, ha mielőtt megállna 12 cm utat tesz meg a fában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m = 10 g = 0,01 kg

`Deltav` = 150 `m/s`

s = 12 cm = 0,12 m

`Deltav=a*t` `to` `t=(Deltav)/a`

`s=a/2*t^2` = `a/2*((Deltav)/a)^2` = `(Deltav)^2/(2*a)`

`a=(Deltav)^2/(2*s)` = `150^2/(2*0.12)` = 93750 `m/s^2`

F = `m*a` = `93750*0.01` = `ul("937,5 N")`
2