Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fogalmazás/esszé

117
Sziasztok! Választható téma, mind a kettőt meg kell írnom,de egy is nagy segítség lenne:
1.Lemondani valamiről vagy költekezni?
2.Kihívásaim ,kockázatvállalás
Előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fogalmazás, irodalom
0
Középiskola / Irodalom

Válaszok

1
1 Az élet tele van döntésekkel, amikor választani kell két lehetőség között. Egy ilyen döntési helyzet, amikor úgy érezzük, hogy valamiről le kell mondani vagy költekezni kell, nehéz lehet. Mindkét lehetőség előnyökkel és hátrányokkal járhat, és az élethelyzetünktől függően lehet, hogy az egyik jobban megéri, mint a másik.

Az egyik lehetőség, hogy lemondunk valamiről. Ez lehet egy hobbi, egy luxuscikk, vagy egy olyan tevékenység, amit nem érezzük szükségesnek az életünkben. Az ilyen lemondásoknak lehet pozitív hatásuk is. Az elhagyott tevékenységek vagy dolgok helyett több időnk és pénzünk lehet más, fontosabb dolgokra, amiknek hosszú távon nagyobb értéke lehet.

A másik lehetőség, hogy költekezünk. Ez lehet egy élmény, egy utazás, vagy egy olyan dolog, amit régóta szeretnénk, de eddig nem engedhettük meg magunknak. Az ilyen költekezéseknek is lehetnek pozitív hatásai, hiszen megélhetünk élményeket, amik megerősíthetnek bennünket, vagy akár hosszú távon is boldogságot okozhatnak.

Azonban mindkét lehetőségnek vannak kockázatai is. Ha lemondunk valamiről, akkor az hiányozhat az életünkből, és lehet, hogy hiányérzetet vagy unalmat okoz. Ha pedig költekezünk, akkor anyagilag megterhelő lehet, és lehet, hogy hosszú távon semmi értéket nem jelent majd az életünkben.
-1