Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7. Osztályos

Főoldal » Általános iskola » Fizika
312
Sziasztok ! Kérlek segítsetek megoldani az alábbi feladatokat...fontos jegyre megy.. Köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
6)Annak a testnek nagyobb a gyorsulása, amelyik ugyan annyi idő alatt nagyobb sebességváltozást képes elérni.

Annak a testnek nagyobb a gyorsulása, amely ugyanannyi idő alatt nagyobb sebességváltozást tud elérni.
7)
a) A golyó egyenletesen gyorsuló mozgást végez.
b) Az 1 másodpercen belüli sebességváltozás 0,2 m/s.
c) Az első és a negyedik mérési időpontok között eltelt idő 4 - 1 = 3 s. Az 1. és 4. mérési időpontok között a sebességváltozás 0,8 m/s - 0,2 m/s = 0,6 m/s. Tehát a golyó gyorsulása:
a = (0,8 m/s - 0,2 m/s) / 3 s = 0,2 m/s²
d) A lejtőn lefelé mozgó golyó gyorsuló mozgást végez, mert a gravitációs erő hatására gyorsul lefelé.
0