Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Magnéziumszulfát.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
352
Kéne 1 kis segitség.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(H_2SO_4)` = 98 `g/(mol)`

`M_(MgSO_4)` = 120 `g/(mol)`

Keletkezett 30 g `MgSO_4`, ami `30/120` = 0,25 mol.

Az egyenlet szerint ugyanennyi mol magnézium és kénsav vett részt a reakcióban, amelyeknek a tömege:

- a magnéziumé: `0.25*24` = `ul("6 g")`, (`m_(Mg)`)

- a kénsavé: `0.25*98` = `ul("24,5 g")`. (`m_(H_2SO_4)`)

Inkább n-nel jelöld az anyagmennyiséget, a V-t a térfogatra használják.

`n_(Mg)` = `n_(H_2SO_4)` = 0,25 mol
1