Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
143 ból kell a bekarikazott
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`(a^2-b^2)/(a-b)` = `((a+b)*cancel((a-b)))/(cancel(a-b))` = `a+b`

d,

`(x^2+x)/(x^2-1)` = `(x*cancel((x+1)))/(cancel(x+1)*(x-1))` = `x/(x-1)`

g,

`(3a^2-3b^2)/(2a^2-4ab+2b^2)` = `(3*(a+b)*cancel((a-b)))/(2*cancel((a-b))*(a-b))` = `(3*(a+b))/(2*(a-b))`

j,

`(a^3-b^3)/(a^4-b^4)` = `(cancel((a-b))*(a^2+ab+b^2))/((a^2+b^2)*(a+b)*cancel((a-b)))` = `(a^2+ab+b^2)/((a^2+b^2)*(a+b))`

m,

`(4x^3y+4xy^3)/(x^4-y^4)` = `(4xy*cancel((x^2+y^2)))/(cancel((x^2+y^2))*(x^2-y^2))` = `(4xy)/(x^2-y^2)`

p,

`(ax+bx-ay-by)/(7x-7y)` = `(x(a+b)-y(a+b))/(7(x-y))` = `(cancel((x-y))(a+b))/(7*cancel((x-y)))` = `(a+b)/7`

s,

`((x+y)^2-a^2)/(x+y+a)` = `(cancel((x+y+a))*(x+y-a))/cancel((x+y+a))` = `x+y-a`

u,

`(2ab-a^2-b^2+c^2)/(a^2+c^2-b^2+2ac)` = `(c^2-(a-b)^2)/((a+c)^2-b^2)` = `((c-a+b)*cancel((c+a-b)))/(cancel((a+c-b))*(a+c+b)` = `(c-a+b)/(a+b+c)`
0