Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora az a mennyiség amelynek tk.126/14

Főoldal » Általános iskola » Matematika
617
A,40%-a 15dkg
B,50%-a75 liter
C, 120%-a 18 óra
D, 75%-a 180ft?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Ydssss
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

14,

a,

40 %-nak felel meg a 15 dkg, akkor

100 %-nak felel meg a `100/40*15` = `color(red)("37,5 dkg")`.

b,

50 %-nak felel meg a 75 liter, akkor

100 %-nak felel meg a `100/50*75` = `color(red)("150 liter")`.

c,

120 %-nak felel meg a 18 óra, akkor

100 %-nak felel meg a `100/120*18` = `color(red)("15 óra")`.

d,

75 %-nak felel meg a 180 Ft, akkor

100 %-nak felel meg a `100/75*180` = `color(red)("240 Ft")`.
2