Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia témazáróra tanulok de egy-két dolgot nem értek

Főoldal » Általános iskola » Kémia
822
6g szén hány db atomot tartalmaz?
6g nitrogén hány db atomot tartalmaz ?
12g magnézium hány db atomot tartalmaz?
8g oxigén hány db atomot tartalmaz?
Ezt ilyenkor hogyan kell kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
6 g szén az `6/12` = 0,5 mol ; ez pedig `0.5*6*10^(23)` = `ul(3*10^(23) "db")` atomot tartalmaz.

6 g nitrogén az `6/14` mol, ez pedig `6/14*6*10^(23)` db nitrogénatomot tartalmaz.

12 g magnézium az `12/24` = 0,5 mol, mint az elsőnél, `0.5*6*10^(23)` = `3*10^(23)` db magnéziumatom.

8 g oxigén az `8/16` mol, szintén szorzod az Avogadro-állandóval (`6*10^(23)`) és már meg is van az eredmény.
0