Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ebben a feladatban? Számtani és mértani közép

Főoldal » Középiskola » Matematika
287
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. `(x+y)/2` = 8 `to` `y=16-x`

II. `root()(xy)=4.8` ` to` xy=23,04

Másodikba behelyettesítjük az elsőt:

`x(16-x)=23.04`

`x^2-16x+23.04=0`

`x_(1,2)=(16 pm root()(16^2-4*23.04))/2` = `(16 pm 12,8)/2`

`x_1` = 14,4 `to` `y_1=16-14.4=1.6`

`x_2` = 1,6 `to` `y_2=16-1.6=14.4`

A két pozitív szám tehát `ul("1,6 és 14,4")`.
1