Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Newton torvenyek

Főoldal » Középiskola » Fizika
499
Mekkora és milyen irányú gyorsulással indul meg az a lift, amelyen egy 65 kg tömegű ember egy mérlegen állva azt látja, hogy a súlya 800 N?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 9. osztály
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`SigmaF=m*a`

`800-65*10=m*a`

`(800-650)/(65)=a`

`a=2,30m/(s^2)`

Felfelé gyorsul a lift.

1