Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon sürgős!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
644
Egy rombusz Kerülete 36 cm.
Az egyik átlója kettő 28 cm kerületű háromszögre bontja.
Mennyi a területe ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Légyszíves valaki segítsen nagyon fontos
0

Ha K=36 cm, akkor mivel a rombusz kerülete ugye 4a, így a=36/4, azaz 9.
Az egyik átlója két 28 cm-es háromszögre bontja: szóval a rombusz egyik átlója 10 cm(a másik is), mivel 9 + 9 + 10 = 28. A rombusz területe kiszámítható az (e*f)/2 képlettel is, szóval a síkidom területe (10*10)/2, azaz 50 cm2
Módosítva: 8 éve
0