Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldd meg másodfokú egyismeretlenes egyenlettel a következő szöveges feladatokat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
438
Határozd meg azt a két egymást követő természetes számot , amelyek szorzata 650!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A felírható egyenlet:

`x*(x+1)=650`

`x^2+x-650=0`

`x_(1,2)` = `(-1 pm root()(1^2+4*650))/2` = `(-1 pm 51)/2`

`x_1` = -26 `to` nem természetes szám

`x_2` = 25

A két természetes szám tehát 25 és 26.
1