Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Életkoros szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
432
Egy 28 éves apának lánya 2 éves. Hány év múlva lesz az apa 3x annyi idős mint a lánya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segits!
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Jelöljük az eltelt évek számát `x`-el. Ami szeretnénk:

`28+x = 3(2+x) Rightarrow 28+x = 6+3x Rightarrow 2x = 22 Rightarrow x = 11`

Tehát 11 év múlva.
1