Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt kellene megcsinálni

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
Edit értettem a feladatokat de ez kifogott rajtam valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha az egyik szög 100°, akkor a másik 80° (mert párhuzamosak a szemközti oldalak).
A parallelogrammát az egyik átlója két háromszögre bontja.
A háromszög oldalai a=10 és b=16 centi, a köztük lévő szög γ=80°
Tanultátok a koszinusztételt? Azzal gyorsan kijön a háromszög harmadik oldala, ami a parallelogramma átlója.
Ha a másik átlóval vágod ketté a parallelogrammát, akkor is a és b lesznek az oldalak, de 100°-os lesz köztük a szög. Arra is írd fel a koszinusztételt.
A 80°-os háromszög b oldalhoz tartozó magasságát rajzold be; derékszög lesz, amire felírhatod ezt a szinuszt:
`m/a=sin\ 80°`
Ezzel ki tudod számolni m-et, azzal pedig a területet.

Remélem, menni fog.

0