Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek hf! x-y

Főoldal » Általános iskola » Matematika
316
Csatolom a képet, művelettel szeretném, köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A táblázatban az x és az y értékeket be kell helyettesíteni a 2 * x - 3 * y-ba:
Az 1. sor: 2 * 8 - 3 * 7 = -5 (Műveleti sorrend: elsőnek a szorzást végezzük el: 16-21=-5)

2. sor: 2 * 3 - 3 * (-7) = 27 (6-(-21) Ha 2 darab - van akkor az átváltozik és + lesz: 6 + 21= 27)

3. sor: Ezt én egy egyenlettel csináltam meg:

2 * (-4) - 3 * y = 24 // Elsőnek elvégzem az 1. szorzást
-8 - 3y = 24 // + 8 hozzáadok mindkét oldalhoz 8-at
-3y = 32 //osztok 3-mal (32:(-3) = -10,66666667)
y = -10,66666667

4. sor szintén egy egyenlet:

2 * x - 3 * 0 = 24 // elvégzem a szorzást: 3 * 0 = 0
2x - 0 = 24 // a nullát nem muszáj leírni
2x = 24 //osztok 2-vel
x = 12




1