Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!! Pitegorász tétel!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
432
1, Egy egyenlő szárú trapéz alapjainak hossza 30cm és 18cm, a magasság hossza pedig 16cm. Határozd meg a trapéz szárainak hosszát!

2, Egy rombusz átlóinak hossza 6,6 dm és 11,2 dm. Mekkora a rombusz kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1; b=(30-18)÷2=6
A két befogó: 6cm és 16cm
a2+b2=c2
62+162=c2
36+256=c2
 292 =c
17,08∼c


2; A rombusz minden oldala egyenlő! Az átlók felezik egymást!
egyik átló: 11,2÷2=5,6 másik átló: 6,6÷2=3,3
A két befogó: 5,6dm és 3,3dm
a²+b²=c²
5,6²+3,3²=c²
31,33+10,89=c²
 42,22 =c
6,5∼c
K=a×4=6,5×4=26
0