Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szazalek szamitas

Főoldal » Általános iskola » Matematika
577
Csatoltam kepet. A feladat elso 2reszet megcsinaltam,de a 75%ot mihez kell viszonyitani? 5os feladat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az a 75% is az a osztály jeleseire vonatkozik. Tehát:

Az a osztályban 32*0,25=8 jeles volt.
A b-ben az a osztály jeleseinél 25%-kal több, azaz 8*1,25=10 jeles volt.
A c-ben az a osztály jeleseinél 75%-kal kevesebb, azaz 8*0,25=2 jeles volt.
0

az a-nak kell venni a 25%-át: 32*0,25=8
A b-ben 25%-al több lett, vagyis kiszámoljuk a 8 25°-át és hozzáadjuk: 8*0,25=2 ; 8+2=10
a c-ben 75%.al kevesebb volt, tehát a 8-nak kiszámoljuk a 75%-át és kivonjuk belőle: 8*0,75=6 ; 8-6=2
Válasz: Az a-ban 8, a b-ben 10, a c-ben pedig 2 tanuló volt jeles
0