Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenének éjfélig kell leadnom.

Főoldal » Középiskola » Matematika
446
Ezt a két feladatot nem értem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`c=sqrt(sqrt48^2+4^2)=color(red)(8 \ cm)`

`sinalpha=a/c=4/8=color(red)(0,5)`

`cosalpha=b/c=sqrt48/8=color(red)(0,8660)`

`tgalpha=a/b=4/sqrt48=color(red)(0,5773)`

`ctgalpha=b/a=sqrt48/4=color(red)(1,7320)`




4.)
`b=20/(tg63°)=color(red)(10,19 \ cm)`

`c=sqrt(20^2+10,19^2)=color(red)(22,45 \ cm)`
1