Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Molekulaszerkezet: kisebb/nagyobb

Főoldal » Középiskola » Kémia
419
Melyik a <, >, =, es miert?
a, A CS2-molekula polaritása VAGY A HCN-molekula polaritása
b, Az elektronok száma a vízmolekulában VAGY Az elektronok száma a hidrogén-fluorid-molekulában
c, Kötésszög a PH3-molekulában VAGY Kötésszög az NH3-molekulában
d, A központi atom kovalens vegyértéke a metánmolekulában VAGY A központi atom kovalens vegyértéke a szén-monoxid-molekulában
e, A C=C kötés hossza VAGY A C–C kötés hossza
f, Nemkötő elektronpárok száma a klórmolekulában VAGY Nemkötő elektronpárok száma a fluormolekulában
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
9. osztály
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a, A CS2-molekula polaritása kisebb, mint a HCN-molekula polaritása.
b, Az elektronok száma a hidrogén-fluorid-molekulában nagyobb, mint a vízmolekulában.
c, Kötésszög az NH3-molekulában kisebb, mint a PH3-molekulában.
d, A központi atom kovalens vegyértéke a metánmolekulában egyenlő a központi atom kovalens vegyértékével a szén-monoxid-molekulában.
e, A C=C kötés hossza rövidebb, mint a C–C kötés hossza.
f, Nemkötő elektronpárok száma a klórmolekulában egyenlő a nemkötő elektronpárok számával a fluormolekulában.
1