Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek hf! % Számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
383
Egy Tíznapos nyári olasznyelv-tanfolyam tandíja most 10%-kal kevesebb az eredetinél, így 36900FT-ba kerül.
Hány forint volt a tandíj eredetileg?
A választ levezetve szeretném, előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel 10%-kal kevesebb ezért 90%
90%= 36900FT
1%= 410 (36900:90)
100%= 41000FT (410*100)
Módosítva: 3 éve
0