Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Inga lengése sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
323
Fél nap alatt hány lengést végez az az inga, amelyik hossza 25 cm? (g= 10 m/s?) Siet vagy késik a hozza tartozó inga, ha a hossza csökken?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`l=0.25` `m`

`g=10` `m/(s^2)`

Először kiszámolom egy lengés periódusidejét:

`T=2pi*sqrt(l/g)`

`T=2pi*sqrt(0.25/10)=pi/sqrt(10)` `s`

Most pedig a fél napot másodpercben elosztom egy periódus idejével.

`12*3600=43200` `s`

`(43200)/(pi/sqrt(10))≈43484.44`

Tehát, `43484` lengést végez.
Módosítva: 3 éve
0