Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Adja meg az x2+y

2=100 körnek azon pontjait, amelyek ordinátája -6!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ordináta = második koordináta

`x^2+(-6)^2=100 Rightarrow x^2+36 = 100 Rightarrow x^2=64 Rightarrow x=pm8`

`P_1(-8,-6) \quad P_2(8,-6)`
0